Wednesday, February 22, 2012

Ambra sau Chihlimbarul


De fapt, ambra nu este un cristal, ci o rasina, opaca sau transparenta, avand ca origine plante fosile. Poate contine uneori insecte, intregi sau fragmentate. Culoarea variaza de la brun la auriu, sau poate fi colorata artificial galben-verzui.
O putem gasi in Romania, Rusia, Tarile Baltice, Marea Britanie, Polonia, Italia, Germania, Myanmar, Republica Dominicana.
In plan energetic
Ambra este foarte legata de energia pamantului. Este o piatra de ancorare pentru energiile superioare. Puternic vindecatoare si purificatoare, absoarbe raul din corp si favorizeaza revitalizarea tesuturilor. De asemenea purifica mediul inconjurator si chakrele, absorbind energiile negative. Are efecte protectoare puternice si conecteaza eul la realitatea spirituala superioara.
In plan psihologic
Ambra aduce stabilitate in viata. E puternic motivanta, stabileste legaturi intre obiectiv si dorinta noastra de a-l atinge. Energiile sale calde si vivace se manifesta printr-o stare de spirit radioasa si spontana, pastrand respectul pentru traditie. Neutralizeaza tendintele suicidale sau depresive.
In plan mental
Ambra stimuleaza intelectul, alunga depresia, favorizeaza o stare mentala pozitiva si un mod de exprimare creativ. Aduce echilibrul si rabdarea, incurajeaza luarea deciziilor, imbunatateste memoria. Flexibilitatea sa inlatura opozitia.
In plan emotional
Ambra incurajeaza serenitatea si sporeste increderea.
In plan spiritual
Ambra promoveaza altruismul si confera intelepciune.
Efect terapeutic
Ambra este un purificator puternic. Vindeca chakrele. Confera corpului vitalitate. Are puterea de a scoate raul din organism. Absoarbe durerea si energia negativa. Mareste capacitatea de reechilibrare si autovindecare a corpului. Indeparteaza stresul.
Rezoneaza cu zona gatului. Vindeca gusa si alte afectiuni din zona gatului.
Trateaza stomacul, splina, rinichii, vezica, ficatul si vezica biliara, calmeaza durerile articulare si fortifica membranele mucoase.
Excelent antibiotic natural sub forma de elixir, contribuie la vindecarea ranilor.
Stimuleaza chakra din zona buricului si faciliteaza ancorarea energiilor in corp.
Pozitionare
Trebuie purtata o perioada lunga de timp, in special la incheietura mainii sau la gat, sau acolo unde e nevoie. Pentru a proteja bebelusii sau copiii, mama este cea care trebuie sa o poarte.


No comments:

Post a Comment